maandag, 6. januari 2014 - 9:27 Update: 03-07-2014 0:44

Politie onderzoekt overlijden van katten in Amersfoort

Foto van kat | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

De politie onderzoekt het overlijden van twee katten op zondag 29 december en dinsdag 31 december in de omgeving van de Count Basiestraat en de Geulhemmerberg in Amsersfoort. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Volgens de aangeefster verliet de kat "Kattie" op oudejaarsdag rond 06.30 uur de woning maar keerde het dier niet meer terug. De eigenaresse verspreidde flyers in de wijk Vathorst, waarna bleek dat de kat door de dierenambulance dood was aangetroffen. De kat lag dood op straat bij de Geulhemmerberg en had wat bloed rond de bek. Naar de omstandigheden waaronder dit gebeurd is, wordt nu onderzoek gedaan door de dierenpolitie. De mogelijkheid van een aanrijding wordt daarbij niet uitgesloten.

Nog geen relatie incidenten
De politie ziet overigens nog geen relatie met de dodelijk verwonde kat Luna op de Count Basiestraat. Deze kat werd door zijn baasje op zondag 29 december met ernstige verwondingen aangetroffen in de woning. De kat bleek niet meer te redden en werd door de dierenarts uit zijn lijden verlost. Via de Sociale Media als Facebook en Twitter werd opgeroepen om informatie met de politie te delen. 

In het onderzoek naar de dodelijke verwonding van Luna zijn een aantal tips onderzocht op bruikbaarheid. De politie heeft inmiddels met mogelijk getuigen gesproken en onderzoek gedaan naar de locatie waar de kat zijn verwonding heeft opgelopen. Dit heeft vooralsnog geen nieuwe informatie opgeleverd of geleid tot het bekend worden van een verdachte. Inmiddels is wel meer bekend over de toedracht die heeft geleid tot de zware verwondingen bij het dier.

Mogelijke oorzaak overlijden
Door de dierenarts van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht is onderzoek verricht naar de aard van de verwondingen bij het dier. Hieruit is gebleken dat het stuk vuurwerk ook onder de kat terecht kan zijn gekomen. De ontploffing kan geleid hebben tot de dodelijke verwonding bij het dier. Ook sluit de dierenarts niet uit dat het zware letsel is ontstaan door een aanrijding.

Oproep getuigen en/of informatie
De politie zet het onderzoek voort om de toedracht rond het overlijden van beide dieren te achterhalen en is nog steeds op zoek naar mogelijke getuigen. Eventuele informatie en/op tips kunt u kenbaar maken via het telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem wilt blijven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.