vrijdag, 23. mei 2014 - 15:28 Update: 03-07-2014 0:36

Politie onderzoekt woning Bandidos-lid Heemskerk na explosie

Foto van forensisch onderzoek rond woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Heemskerk

De politie is vrijdag een groot onderzoek gestart bij de woning van een Bandidos-lid in Heemskerk. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'In de nacht van donderdag op vrijdag zijn vermoedelijk rond 02.00 uur vernielingen gepleegd aan een woning aan de Händelstraat in Heemskerk', laat de politie weten. 

Rond 02.00 uur hebben de bewoners onbekende geluiden gehoord, een knal. Zij sliepen verder en zagen de volgende morgen rond 10.30 uur vernielingen aan hun woning. Ramen waren kapot en auto’s die nabij geparkeerd stonden raakten beschadigd.

Bandidos-lid
Het gaat om de woning van een prospect lid van Bandidos. Het is nog niet duidelijk of er een link kan worden gelegd met Outlaw Motor Gangs, dat onderzoekt de politie. Daarnaast onderzoekt de politie hoe de vernielingen zijn toegebracht.

Explosief
Gezien de schade aan de woning en voertuigen sluit de politie niet uit dat een licht explosief is gebruikt.


De politie vraagt getuigen die in de nacht van donderdag op vrijdag verdachte personen hebben gezien in de omgeving van de Händelstraat om contact op te nemen via 0900-8844. U kunt ook anoniem melding doen via 0800-7000.

Camera's
Preventief zal de politie extra toezicht houden in de omgeving van de woning. Daarnaast zal de gemeente preventief camera’s plaatsen.