vrijdag, 12. december 2014 - 13:14 Update: 12-12-2014 13:21

Politie Overijssel waarschuwt voor nepcollectanten

Politie Overijssel waarschuwt voor nepcollectanten
Foto: Archief EHF
Enchede

De politie in Overijssel wil winkeliers, horecagelegenheden en burgers met name in Enchede, Hengelo, Oldenzaal en Deurningen erop wijzen dat op diverse plaatsen nep-collectebussen zijn geplaatst voor de zogenaamde ‘Ticket to Live’ stichting, die zich in zou zetten voor kansarme kinderen. Dit meldt de politie vrijdag.

'Deze stichting staat echter nergens geregistreerd. Eerder kwamen er al meldingen over deze illegale collectanten uit ondermeer Friesland en Drenthe', aldus de politie.

Deze week zijn diverse meldingen door winkeliers en horecaondernemers uit Oldenzaal, Deurningen, Enschede en Hengelo binnengekomen dat zij benaderd zijn door een man met het verzoek om collectebussen geheel vrijblijvend in hun zaak te mogen plaatsen.

Deze bussen worden dan op bepaalde tijden geleegd. Naar aanleiding van deze meldingen is gebleken dat voor deze collecte geen vergunning is afgegeven en het om een niet bestaande stichting gaat. De politie is een onderzoek gestart naar de personen achter de collecte.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):