zondag, 26. januari 2014 - 18:34 Update: 03-07-2014 0:43

Politie pakt vijf jongeren op in Rosmalen na mishandeling

Foto van arrestatie verdachte door politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rosmalen

De politie is een onderzoek begonnen nadat het afgelopen weekeinde in het centrum van Rosmalen drie mensen mishandeld zijn.

Zaterdag

Zaterdagochtend 25 januari rond 2.30 uur werden kort na elkaar twee mannen (30 en 41 jaar) uit Rosmalen door een groep jongeren geschopt en geslagen. Dat gebeurde ter hoogte van de Dorpsstraat en De Driesprong. Het 30-jarige slachtoffer is met onder meer een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht en heeft daar de nacht ter observatie doorgebracht. Hij heeft zaterdagochtend aangifte gedaan. Het andere slachtoffer liep verwondingen op aan zijn gezicht en een hand maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Vijf aanhoudingen

De politie heeft zaterdag in de loop van de ochtend en overdag in totaal vijf personen uit Rosmalen aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn geweest bij één of beide mishandelingen. Het gaat om drie 17-jarige jongens en twee mannen van 18 jaar oud. Vier van hen zijn in de loop van de dag na verhoor weer heengezonden maar nog wel verdacht. Eén 17-jarige jongen zit nog vast.

Zondag

Zondagochtend 26 januari rond 1.30 uur werd een 19-jarige man uit Rosmalen door twee verdachten geschopt en geslagen. Voor die mishandeling is zondagmiddag rond 12.30 uur een 17-jarige jongen uit Rosmalen aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om één van de 17-jarige jongens die een dag eerder ook werden aangehouden voor één van de eerdere mishandelingen. Hij werd na verhoor heengezonden maar is nog wel verdachte. Er waren op dat moment echter onvoldoende onderzoeksgronden om hem nog langer vast te kunnen houden. De politie is nog op zoek naar de tweede dader in deze zaak.

Getuigen van de mishandelingen kunnen nog steeds bellen met de politie in Rosmalen via 0900-8844. Anoniem kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112: