dinsdag, 8. april 2014 - 10:00 Update: 03-07-2014 0:38

Politie Panama neemt vermissingszaak Lisanne en Kris over

Foto van vermiste Lisanne en Kris | Archief FBF.nl

De politie van Panama heeft dinsdag aangegeven dat zij de vermissingszaak van de twee verdwenen Nederlandse vriendinnen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) overnemen.

De politie zal nu verder op zoek gaan naar het tweetal dat nu al een week is vermist.

Er is de afgelopen week al druk naar ze gezocht, maar nog altijd is er geen spoor van de meisjes gevonden. De Panamese krant heeft videobeelden op YouTube gezet van de twee vrouwen uit Amersfoort. Mogelijk dat dat tips oplevert over de verdwijning, zo melden verschillende media dinsdag. Bij de Spaanse taalschool in Boquete waar de vrouwen Spaanse les volgden, melden zich dagelijks nieuwe vrijwilligers die willen helpen zoeken.. De Nederlandse Ingrid Lommers (47) directeur van de Panamese talenschool Spanish by the River, coordineert de acties. President Martinelli heeft benadrukt dat zijn land er alles aan doet om de vrouwen terug te vinden.

Kris en Lisanne zijn al twee weken in Panama, waar ze een cursus Spaans volgen bij de taalschool in Bocas. Het was de bedoeling dat ze vier weken vrijwilligerswerk zouden gaan doen in Boquete. Maar omdat er iets mis was gegaan rond het vrijwilligerswerk hebben de twee Nederlandse meisjes ineeens een week vrij. Die tijd willen ze gebruiken om de omgeving te verkennen. Vorige week dinsdag zijn de twee meisjes voor het laatst nog met zekerheid gezien. Dat was om 13.00 uur als ze vertrekken uit de taalschool. Daarna zeggen verschillende getuigen de twee nog te hebben gezien, onder meer bij de Il Pianista trail. Die getuigenissen zijn tegenstrijdig.

Beloning
Woensdag zouden de meisjes met een gids een wandeling gaan maken. Als ze niet bij die afspraak komen opdagen, wordt het duidelijk dat de twee zijn verdwenen. De dag daarna beginnen de Panamese autoriteiten een grootschalige zoekactie naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen in Panama. Als er in het weekend nog geen spoor van de meisjes gevonden  is, wordt er een beloning van 2500 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de vondst van de twee Nederlandse vrouwen. Maandagavond komen ook de ouders van Kris in Boquette aan om te helpen zoeken. De broer, oom en vriend van Lisanne zijn er dan al.