woensdag, 9. april 2014 - 17:56 Update: 03-07-2014 0:38

Politie ruimt dertien hennepkwekerijen rond Tilburg

Foto van politie in hennepkwekerij | Archief John Peters | www.fotojohn.com
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

De politie heeft in het Brabantse deel van de eenheid Zeeland-West Brabant 13 hennepkwekerijen geruimd. Dit meldt de politie woensdag.

'Daarbij werden 6548 planten in beslag genomen. Verder zijn er 12 aanhoudingen verricht en bij de zoekingen werden onder andere ook nog een vuurwapen en amfetamine aangetroffen', aldus de politie.

Bergen op Zoom
Op de Frankrijkstraat werd op de eerste verdieping van een pand een kwekerij met 175 hennepplanten aangetroffen. Een 26-jarige Bergse werd daarbij aangehouden. Ook aan de Melanendreef trof de politie een kwekerij aan. Het ging hierbij om 37 planten.

Halsteren
In Halsteren trof men een lege kwekerij aan. Wel was te zien dat daar recent geoogst was. Alle apparatuur is in beslaggenomen.

Tholen
Op Tholen werden op drie locaties ruimingen verricht. Aan de Schelde-Rijnweg werden 1534 planten geruimd, aan de Grindweg 76 en aan Kuipersdreef 63. Bij deze laatste 2 werden op beide locaties 1 verdachte gearresteerd.

Breda
Op de Lodewijk Roelandstaart zijn 103 hennepplanten aangetroffen. Daarbij zijn 3 verdachten opgepakt. De hoofdverdachte, een 23-jarige Bredanaar kreeg direct een taakstraf van 40 uur opgelegd. Aan de Smalle Reep is een grote hoeveelheid materialen voor het inrichten van hennepkwekerijen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Oosterhout
Op de Everdenberg zijn 234 planten geruimd en aan de Monninkendreef is een drogerij aangetroffen. Daarbij is 1 kilo hash en 50 gram hennep in beslag genomen.

Bavel
In de Pastoor Doensstraat zijn1879 planten geruimd. Een 38-jarige man uit Bavel is ter plekke ingerekend.

Raamsdonksveer
Aan de Lindonklaan zijn 197 planten aangetroffen. Hierbij is 1 verdachte gearresteerd.

Drimmelen/Gilze
Op Strijp werd een kwekerij met 439 planten geruimd.

Dongen
Aan de Lage Ham werden 2 kwekerijen aangetroffen. Daarbij zijn 1070 en 741 planten vernietigd. Een 51-jarige Tilburger is op de eerste locatie aangehouden.

Prioriteit
De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.