woensdag, 21. mei 2014 - 14:13 Update: 03-07-2014 0:36

Politie schiet op auto tijdens achtervolging

Nieuwe Pekela

De politie heeft woensdagmiddag op de provincialeweg N387 bij Gasselte op een gestolen voertuig geschoten tijdens een wilde achtervolging.

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt er van verdacht een auto gestolen te hebben bij een autobedrijf in Nieuwe Pekela. De politie keek met meerdere eenheden uit naar het gestolen voertuig en is de buurt van Stadskanaal werd het voertuig gezien. Hierop volgde een achtervolging. 

In Gasselte werd op de rotonde bij de Ingenieur W.I.C. van Veelenweg (N387) met de Jan Hugeslaan een afzetting gemaakt met een politieauto. De verdachte wist met hoge snelheid langs het politievoertuig te rijden en ramde hierbij een afzettingsbord.

Het gestolen voertuig kwam in het gras vast te zitten, maar de man reageerde niet op het bevel van de politie om uit te stappen. Hierop loste een agent een waarschuwingsschot op band van de auto. Desondanks wist de verdachte toch weg te rijden, maar verloor direct de macht over het stuur en kwam tegen een fietsenstalling tot stilstand. Hierop kon de man worden aangehouden. 

De N387 bij Gasselte is enige tijd afgesloten voor onderzoek.