zondag, 20. juli 2014 - 23:44

Politie schiet verdachte van huiselijk geweld in bovenbeen

Man gewond bij schietpartij. Politie lost schot om daders te arresteren
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Zondagavond kwamen agenten af op een melding van huiselijk geweld in een woning aan de Gordelweg in Rotterdam. In de woning pakt de verdachte een mes en bedreigd een agent. Na diverse waarschuwingen legt de man het mes nog steeds niet weg en ziet de agent zich genoodzaakt de man in het bovenbeen te schieten.

 

Rond 22.30 uur ontvangt de politie een melding dat een man zijn vriendin mishandelt in een woning aan de Gordelweg. Agenten schieten te hulp en betreden de woning. Wanneer de vrouw en hun kind boven zijn, pakt de man een mes en bedreigd de agent hiermee. De agent pakt zijn wapen en verzoekt de man het mes weg te leggen. Na herhaaldelijke verzoeken dreigt de man nog steeds met het mes en voelt de agent zich genoodzaakt de man in het bovenbeen te schieten.

De man, een 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van de wond. De woning is afgesloten voor onderzoek. Zoals gebruikelijk wanneer agenten hebben geschoten wordt het sporenonderzoek verricht door de Forensische Opsporing van een andere eenheid en staat het gehele onderzoek onder regie van de Rijksrecherche.

Provincie:
Blik op 112: