maandag, 3. november 2014 - 16:42 Update: 03-11-2014 20:19

Politie spreekt met slachtoffer ontplofte auto Veghel

Politie spreekt met slachtoffer ontplofte auto Veghel
Foto: Persbureau Sander van Gils
Veghel

De politie heeft sinds het ontploffen van een auto, afgelopen vrijdag in Veghel, op meerdere locaties sporenonderzoek uitgevoerd. ‘Naast het onderzoek van de ontplofte auto en een tweede voertuig daar in de buurt, doorzocht de politie twee woningen. Tot op heden zijn er geen aanhoudingen verricht’, meldt de politie maandagmiddag.

De politie startte vrijdagmiddag een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op nadat er eerder op de dag in de Langedonk een auto ontplofte. In de woning aan de Snipdonk trof de politie meerdere goederen aan die in beslag zijn genomen. Het gaat om een hoeveelheid verdovende middelen en versnijdingsmateriaal. De stoffen die in jerrycans, zakken en emmers zijn aangetroffen zijn naar alle waarschijnlijkheid chemicaliën. Er is geen sprake van het aantreffen van een drugslaboratorium.

Tweede woning

In een tweede woning, elders in de politieregio Oost-Brabant, is ondermeer communicatieapparatuur en administratie voor verder onderzoek in beslag genomen. In het belang van de privacy van de bewoners worden straat- en plaatsnaam niet bekend gemaakt. Zij zijn immers geen verdachten.

Meerdere scenario's

Met betrekking tot de ontploffing moet de politie rekening houden met meerdere scenario's. Eén van de mogelijkheden die wordt onderzocht, is dat het gaat om een aanslag op de personenauto. Daags na het incident werd op de locatie van de ontploffing in de Langedonk en in de directe omgeving nog gezocht naar materiaal dat mogelijk door de ontploffing is verspreid.

Slachtoffer

De politie heeft inmiddels gesproken met het slachtoffer. Vanwege het onderzoeksbelang kan de politie geen verdere informatie delen over het slachtoffer. De komende dagen zal het onderzoeksteam verder onderzoek doen, waaronder het uitvoeren van een buurtonderzoek en het horen van getuigen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):