donderdag, 1. mei 2014 - 9:14 Update: 03-07-2014 0:37

Politie stopt blokkade Greenpeace

foto van Greenpeace | Greenpeace
Foto: Greenpeace
Rotterdam

In de Rotterdamse haven zijn donderdagochtend 30 actievoerders van Greenpeace aangehouden. Greenpeace hield in de haven een protestactie met twee schepen tegen de omstreden olietanker Mikhail Ulyanov.

Ze wilde voorkomen dat de olietanker kon afmeren bij Zevende Petroleumhaven. De actie van Greenpeace is inmiddels beëindigd.
De olie is bestemd voor de Franse oliemaatschappij Total. Greenpeace vindt olieboringen in het Noordpool gebied onverantwoord en vraagt de Nederlandse overheid om deze Noordpoololie Rotterdam niet binnen te laten.

Faiza Oulahsen, campagneleider bij Greenpeace: ‘We zien de Noordpool voor onze ogen smelten. Overheden en oliebedrijven als Gazprom en Shell negeren deze waarschuwing en beschouwen het smeltende ijs als een kans om naar nog meer olie te boren. In plaats van de gevolgen van klimaatverandering onder ogen te zien, gaan de oliebedrijven voor de korte termijnwinst. De Mikhail Ulyanov met zijn Noordpoololie is het begin van de economische exploitatie van het Noordpoolgebied.’

Provincie:
Tag(s):