dinsdag, 27. mei 2014 - 9:50 Update: 03-07-2014 0:35

Politie op straat in nieuw jasje

foto van politieuniform | Politie
Foto: fbf archief
Den Haag

Alle Nederlandse politieagenten die op straat werken krijgen vanaf 10 juni 2014 krijgen een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, opvallend en beter geschikt voor het politiewerk dan het huidige tenue.

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie nog in het huidige uniform zien. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

Dezelfde bevoegdheden
Op 6 juni wordt het nieuwe blauw in Maastricht gepresenteerd. Politieagenten in de eenheid Limburg krijgen als eersten het nieuwe uniform uitgereikt. Eind december 2014 is het in heel Nederland op straat te zien. Het kan in de tussentijd gebeuren dat u op straat agenten tegenkomt die er verschillend uitzien. Maar of ze nu het operationele uniform of het representatieve tenue dragen, ze hebben dezelfde bevoegdheden en zijn even waakzaam en dienstbaar.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):