maandag, 6. januari 2014 - 15:51 Update: 03-07-2014 0:45

Politie stuit op wapenarsenaal na advertentie

Foto van automatisch vuurwapen UZI | Politie
Foto: Politie
Vuren

Naar aanleiding van een advertentie met illegale wapens is de politie afgelopen weekend op een wapenarsenaal gestuit in een woning in het Gelderse Vuren. Dit meldt de politie maandag.

‘Bij de aanzienlijke wapenvondst werden diverse vuurwapens en munitie in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden’, aldus de politie.

In zijn woning werden zaterdag 4 januari een vijftiental pistolen en revolvers, negen geweren, waaronder enkele machinegeweren, twaalf bajonetten, zeven werpmessen en een set handboeien gevonden. Ook werden delen van granaten aangetroffen. Daarnaast stuitten agenten op diverse soorten munitie en enkele zogenoemde Airsoftguns. Dat zijn op echt lijkende vuurwapens, waarmee balletjes kunnen worden verschoten.

EOD
Omdat er mogelijk ook explosieven werden gevonden werd de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) ingeschakeld. Een deel van de wapens leek uit de Tweede Wereldoorlog te komen. 

Verlofhouder
De Vurenaar bleek verlofhouder te zijn voor een klein aantal wapens, maar niet voor de overige. Daarom werden naast de illegale ook de wapens in beslag genomen waarvoor de man een verlof had.

Dat verlof tot het voorhanden hebben van de wapens is ingetrokken. De Vurenaar is na verhoor vandaag weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie buigt zich verder over de zaak.