dinsdag, 4. november 2014 - 22:13 Update: 05-11-2014 13:20

Politie toont in Opsporing Verzocht tekening getuige gedumpte baby

Tekening getuige gedumpte baby getoond
Foto: Politie
Pleister gedumpte baby getoond
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft nadat er dinsdagavond opnieuw in Opsporing Verzocht aandacht werd besteed aan de zaak van de gedumpte baby in Amsterdam 31 tips binnengekregen. Dit meldt de politie woensdag.

Gisteravond werd er een compositietekening getoond van een man die zondagochtend 26 oktober rond 04.15 uur in een auto op de hoek van Fritz Conijnstraat zat waar muziek uitkwam. ‘Het is een getinte man van ongeveer 30 jaar, tussen de 1.75m en 1.80m met kort donker haar. De man reed weg richting de Burgemeester Vening Meineszlaan. Het is niet zeker of deze man daadwerkelijk brildragend was’, aldus de politie.

 

Pleister 

Ook werden foto’s getoond van een pleister op de hiel van het meisje. Er staan schildpadjes op. Dat bloed is mogelijk van haar hielprik. Dat is een prik die je als ouders vrijwillig laat doen, vrij snel na de geboorte, zodat het bloed van je baby onderzocht kan worden op erfelijke ziektes. Zo’n hielprik wordt altijd door een professional gedaan, bijvoorbeeld door iemand van de Thuiszorg, GGD of een verloskundige. De politie hoopt dat iemand uit die hoek of die zelf bezoek voor een hielprik heeft gehad weet wie deze pleisters gebruiken.

Er kwamen na de uitzending vorige week 40 tips, vooral algemeen over die vlek op de onderrug, maar geen tips die rechtstreeks verwezen naar de mogelijke ouders van het kindje. Wel zijn er zijn nieuwe sporen om te achterhalen wie de baby achterliet.

Naam voor baby 

Met het kindje gaat het nog steeds goed. Burgemeester van der Laan heeft haar aangegeven en ze heeft nu ook een naam. Ze wordt nu goed verzorgd en met heel veel liefde opgevangen bij een pleeggezin.

Provincie:
Blik op 112: