donderdag, 6. februari 2014 - 17:01 Update: 03-07-2014 0:43

Politie treft tijdens milieucontrole groot drugslab aan in schuur

Foto van forensisch en recherche onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van forensisch en recherche onderzoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft donderdagmiddag in Limburg een in werking zijnd drugslab aangetroffen in een schuur aan het Ommelpad in Ospel. Dit meldt de politie donderdagmiddag.

Rond 12.00 uur werd er door een milieuambtenaar tijdens een milieucontrole in de schuur aan het Ommelpad een mogelijk drugslab aangetroffen. Hij waarschuwde daarop direct de hulpdiensten. Brandweer en politie hebben de schuur en het gebied daar omheen afgezet. Een 55-jarige man uit Ospel die in het pand aanwezig was is aangehouden. Nader onderzoek en verhoor zal moeten uitwijzen wat zijn rol is in deze zaak.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is vervolgens in kennis gesteld om de locatie te onderzoeken om vast te stellen of er sprake was van een mogelijk drugslab. Rond 15.00 uur kwam de bevestiging van hen dat het daadwerkelijk ging om een in werkingzijnde drugslab.

Ontmanteling
De experts van het LFO spreken van een groot lab dat in de schuur is aangetroffen. Zij zullen vandaag en waarschijnlijk morgen nog bezig zijn met onderzoek en later de ontmanteling van het drugslab. Tot die tijd blijft de schuur en omgeving afgezet voor het publiek en onder bewaking staan. Er is geen sprake van gevaarzetting.

De ontmanteling van (gewezen) productieplaatsen van synthetische drugs is een taak van het LFO. Hierbij spelen grote risico´s voor veiligheid en milieu. Eenduidige gegevensverzameling bij de ontmanteling van productieplaatsen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de opsporing.

Provincie:
Tag(s):