donderdag, 13. november 2014 - 20:00 Update: 16-11-2014 11:54

Politie twee keer op bezoek gezin doodgestoken 10-jarige jongen

Kind (10) doodgestoken in Amsterdam
Foto: fbf
Amsterdam

Een 10-jarige Amsterdamse jongen is donderdag 13 november overleden nadat hij werd neergestoken in de Houtrijkstraat in de Spaarndammerbuurt. 'Een 46-jarige man is aangehouden', meldt de politie.

Even na 17.30 uur kwam er een 112-melding binnen van een vermoedelijk ernstig incident in een woning in de Houtrijkstraat. Politieagenten troffen in het huis een zwaargewonde jongen aan. Hij werd direct gereanimeerd, maar overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

'De jongen is vermoedelijk om het leven gekomen door een steekincident in de familiesfeer', aldus de politie. Op het lichaam van de jongen zal sectie worden verricht. In de woning was op dat moment een 46-jarige man aanwezig. Hij is aangehouden en donderdagavond in verzekering gesteld. Hij is vrijdag verhoord.

Politie 2 keer langsgeweest

De politie is volgens de Telegraaf de afgelopen vier jaar 'slechts' twee keer naar de woning van het gezin geweest. 'We liepen de deur niet plat, de laatste keer dat we er zijn langsgeweest was in oktober 2013', zegt de politie tegenover de krant.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):