zaterdag, 28. juni 2014 - 16:57 Update: 03-07-2014 0:33

Politie verricht sectie op lichaam van dode vrouw woning Leeuwarden

Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Leeuwarden

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de dood van de vrouw die vrijdagochtend in een woning aan de Frederik Ruyschstraat werd gevonden.

De 38-jarige vrouw werd onder verdachte omstandigheden in haar woning aangetroffen. Vandaag wordt sectie op het lichaam van de vrouw verricht. Daarnaast hoort de politie de getuigen die zich gemeld hebben naar aanleiding van de oproep in de media.

Verdachte

De vriend van de vrouw, een 45-jarige man uit Leeuwarden, werd na haar vondst licht gewond naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Na behandeling kon de man meegenomen worden naar het politiebureau. De man zit nog steeds vast en wordt verhoord. Zijn verklaringen, getuigenverklaringen en forensische sporen moeten de politie een beeld geven van wat er is gebeurd.

Sectie

Zaterdag vindt sectie op het lichaam van de vrouw plaats om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. Over de eventuele uitkomst van de sectie kan nog geen informatie worden gegeven, omdat de verdachte nog verhoord wordt.

Getuigen

Veel mensen gaven gehoor aan de getuigenoproep van de politie. Rechercheurs zijn en gaan met deze mensen in gesprek om hun verhaal te horen. Mochten nog meer mensen informatie hebben, maar zich nog niet gemeld hebben bij de politie, dan verzoekt de politie dit alsnog te doen.

Provincie:
Tag(s):