maandag, 2. juni 2014 - 14:34 Update: 03-07-2014 0:35

Politie vindt gestolen examens in school

Foto van leerlingen tijdens examen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Almere

De op 13 mei jl. gemaakte eindexamens beeldende vorming (Theoretische Leerweg) van het Buitenhout College in Almere zijn na uitgebreid onderzoek van de politie terug gevonden. Dit heeft de school maandag bekendgemaakt.

De vijftig gemaakte examens verdwenen op dinsdag 13 mei uit een afgesloten lokaal. De politie vond de gemaakte eindexamens terug in de school. Omdat het nu niet om een officieel misdrijf blijkt te gaan, stelt de politie geen verder onderzoek in.

Direct na de vondst van de gemaakte eindexamens heeft de directeur van onze school contact opgenomen met de Onderwijsinspectie. Deze heeft in een eerder stadium de gemaakte eindexamens ongeldig verklaard.

Alsnog examen opnieuw maken
De Onderwijsinspectie blijft bij dit besluit, omdat de gemaakte eindexamens ruim twee weken uit het oog verloren zijn geweest. Dit betekent dat de leerlingen het eindexamen Beeldende Vorming op 17 juni aanstaande alsnog moeten maken.

Recherchebureau
Gezien de verstrekkende gevolgen van deze zaak heeft de school, in samenspraak met het schoolbestuur, besloten een onafhankelijk onderzoek naar de zaak in te stellen via particuliere bedrijfsrecherche. Hangende dit onderzoek doen het bestuur en de schoolleiding geen verdere inhoudelijke uitspraken over de zaak.

Provincie: