donderdag, 9. januari 2014 - 12:48 Update: 03-07-2014 0:44

Politie voorkomt illegale houseparty onder snelweg

foto van auto | fbf
Foto: fbf archief
Tilburg

De politie heeft woensdag 8 januari 2014 omstreeks 22.30 uur op de A-58, ter hoogte van het knooppunt de Baars vier mannen en een vrouw aangehouden ter zake stroomdiefstal.

Het gaat om een 27-jarige Tilburger, een 22-jarige man uit Leerdam, een 35-jarige Oisterwijker, een 19-jarige Hilvarenbeker en een 21-jarige man uit Sint Amandsberg. Zij hadden kennelijk stroom afgetapt van een lantaarnpaal en wilden daarmee vermoedelijk een geluidinstallatie van stroom voorzien om een illegale houseparty te houden.

Melding

De agenten gingen ter plaatse nadat een medewerker van Rijkswaterstaat had gemeld dat op camera's werd gezien dat er personen over de snelweg liepen en dat de wegverlichting gedeeltelijk was uitgevallen. Ter plaatse troffen de dienders een lantaarnpaal waaraan een stekkerdoos met stroomdraad was gekoppeld. De politiemensen volgden deze draad en kwamen uit bij een tunnel gelegen aan de Eindhovenseweg. Daar stond een auto met daarin geluidsapparatuur.

De stroomdraad vanuit de lantaarnpaal liep naar een haspel naast de auto, In die haspel was een adapter met een stroomdraad naar de apparatuur in de auto bevestigd. Bij de auto stonden vier mannen en één vrouw. Zij werden aangehouden op de verdenking van vernieling en stroomdiefstal. Kennelijk wilden zij ter plaatse een illegale houseparty houden. In het voertuig werden ook discolichten aangetroffen. Enexis is in kennis gesteld i.v.m. de schade aan de lantaarnpalen en het aftappen van de stroom. Bij twee verdachten werden in de fouillering drugs aangetroffen.

Provincie: