woensdag, 7. mei 2014 - 14:41 Update: 03-07-2014 0:36

Politie vraagt hulp bij identificatie gevonden dode Rozenburg

Foto van twee tatoeages van de gevonden man | Politie
Foto: Politie
Rozenburg

De politie doet een dringend verzoek en vraagt om hulp van het publiek om achter de identiteit te komen van de dode man die op 11 april 2014 werd aangetroffen in de Scheurhaven in Rozenburg. Dit meldt de politie woensdag.

'Door het tonen van kleding en tatoeages van de man hopen we meer informatie over hem te krijgen', aldus de politie.

Misdrijf
Vrijdag 11 april 2014 rond 12.50 uur vond een schipper een stoffelijk overschot in de Scheurhaven in Rozenburg. Uit forensisch onderzoek bleek dat het om een man gaat en dat hij vermoedelijk al geruime tijd in het water lag. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Uitgebreid onderzoek heeft nog niet geleid tot doorslaggevende informatie over de identiteit van het slachtoffer.

Signalement
Het gaat om een blanke man van 1.65 meter lang met een stevig postuur. Hij droeg een grijs vest met capuchon van het merk America Today. Daaronder droeg hij een blauw T-shirt met de opdruk Ben & Stan (kledingwinkel The Sting) en een grijze trainingsbroek van het merk Nike met een opdruk van het Arsenal logo.

Tatoeages
Ook had de man meerdere tatoeages, waaronder op zijn borst 'Lenka' met 3 sterren en in zijn nek in gotische letters RH, 'Lenka' kan een naam of plaats in Oost-Europa zijn. Daardoor is het vermoeden dat de man een link had met Oost-Europa. Waar de letters RH voor staan, is voor de politie nog onbekend.

Het onderzoek
Op dit moment vindt er nog uitgebreid forensisch onderzoek plaats. Het neemt veel tijd in beslag om aan de hand van DNA-materiaal te onderzoeken welke nationaliteit de man had. Daarnaast wordt in nationale en internationale politiesystemen gezocht om te kijken of hij als vermist is opgegeven of dat hij hier anderszins in voorkomt.

Het onderzoeksteam spreekt met specialisten om te kunnen achterhalen waar de man in het water terecht is gekomen en hoe lang hij mogelijk in het water gelegen heeft. Duikers van de Marine zochten naar sporen in de Scheurhaven maar dit leverde verder geen bijzonderheden voor het onderzoek op. Via lokale media toont het team deze week de kleding en tatoeages van de man. Ook verspreiden agenten flyers op locaties waar veel Oost-Europeanen komen of verblijven.

Getuigenoproep
Weet u wie deze onbekende man is of heeft u een vermoeden wie het kan zijn? Kunt u meer vertellen over de betekenis van de tatoeages? Of heeft u anderszins informatie van belang voor het onderzoek? Neem dan contact op met het onderzoeksteam van de politie Rotterdam via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Het Team Criminele Inlichtingen is voor deze zaak bereikbaar via 06-27155367

Provincie:
Blik op 112: