maandag, 17. februari 2014 - 16:20 Update: 03-07-2014 0:42

Politie waarschuwt voor aanzetten flitspalen Amersfoort

Politie waarschuwt voor aanzetten flitspalen Amersfoort
Amersfoort

De politie waarschuwt maandagmiddag automobilisten in Amersfoort dat de digitale flitspalen weer worden aangezet.

Binnenkort worden de flitspalen op de Rondweg Noord, de Rondweg Oost, de Ringweg Koppel, de Ringweg Kruiskamp, de Hogeweg, de Stadsring en de Amsterdamseweg in Amersfoort weer geactiveerd. In Amersfoort zijn de afgelopen periode de analoge flitspalen vervangen door digitale palen. Deze palen worden begin volgende week geactiveerd en staan dan weer ‘aan’. Weggebruikers op deze locaties voorkomen een bekeuring op de deurmat door zich te houden aan de maximum snelheid.

Verkeersveiligheid
Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat in Amersfoort op de bovengenoemde locaties de analoge flitspalen vervangen zijn door digitale palen.

Activeren van de flitspalen
Voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Provincie: