vrijdag, 10. januari 2014 - 9:38 Update: 03-07-2014 0:44

Politie weet peuterschopper Amersfoort te arresteren

Foto van arrestatie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Donderdag heeft de politie in Amersfoort een man aangehouden die verdacht wordt van het in het gezicht trappen van een 3-jarige peuter. Dit meldt de politie vrijdag.

Afgelopen dinsdag liep rond 10.15 uur een moeder met haar 3-jarige zoontje op de Ringweg-Kruiskamp in Amersfoort. Bij het passeren van een man werd het jongetje zonder enige aanleiding in het gezicht getrapt. De man werd aangesproken door de moeder en een getuige, maar liep weg in de richting van het winkelcentrum aan het Neptunusplein. De peuter liep een aantal blauwe plekken en schrammen op en was erg geschrokken.

Oproep
De politie nam de zaak
 hoog op en onderzocht de zaak. Daarbij werd het incident aan de media gemeld en vond een oproep getuigen plaats. Naar aanleiding hiervan meldde zich onder andere een mogelijk tweede slachtoffer van deze verdachte. In dit geval ging het om een vrouw die op de Utrechtsestraat een tik of duw had gehad van een persoon die aan hetzelfde signalement voldeed. Bij onderzoek van deze zaak bleek dat er geen sprake was van een strafbare handeling.

Passantenonderzoek
Bij het onderzoek in de omgeving van Ringweg-Kruiskamp en het Neptunusplein werden camerabeelden opgevraagd, getuigen verhoord en een passantenonderzoek uitgevoerd. Het passantenonderzoek vond plaats op woensdag en donderdag.

Bij het laatst uitgevoerde onderzoek werd een man aangesproken die op een aantal kenmerken voldeed aan het signalement van de verdachte. Hiermee geconfronteerd bekende de man, een 30-jarige inwoner van Amersfoort, de gezochte verdachte te zijn. De Amersfoorter, naar later bleek een verwarde man, werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij justitie.

Provincie: