zaterdag, 9. augustus 2014 - 9:09 Update: 09-08-2014 23:17

'Politie wil leden motorclubs helpen club te verlaten'

'Politie helpt leden motorclubs aan nieuw huis'
Den Haag

De politie in Nederland gaat een nieuw wapen inzetten om grip te krijgen op Outlaw Motorbendes. Leden die de club de rug willen toekeren wil men aan een nieuwe woning helpen om zo een nieuw leven te starten in een andere gemeente.

Volgens het AD heeft dit als doel om de drempel te verlagen om uit de motorclub te stappen en om informatie over de clubs boven tafel te krijgen.  Hoofd operatiën Pim Miltenburg, bij de politie verantwoordelijk voor de aanpak van motorclubs, zegt ‘Wij willen kijken of je mensen kunt benaderen die nu lid zijn van een Outlaw Motorcycle Gang, maar die eruit willen stappen. We willen die leden helpen op een andere plek hun leven opnieuw in te richten en zij kunnen daarmee ook informatie geven over zo'n club.’

Er zijn in Nederland 1300 leden van Outlaw Motorclubs bekend bij de politie. Hiervan zij de afgelopen 2 jaar ruim een kwart (345) verdacht geweest van moord, geweld, drug of afpersing. Het verlaten van een motorclub wordt over het algemeen als een doodzonde gezien. 

Provincie:
Tag(s):