zaterdag, 6. december 2014 - 11:39 Update: 06-12-2014 11:43

Politieauto betrokken bij aanrijding in Rijen

Politieauto betrokken bij aanrijding in Rijen
Foto: Hendriks Multi Media
Rijen

Een politieauto is vrijdagavond in Rijen betrokken geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Dit meldt de politie zaterdag.

‘Er raakte niemand noemenswaardig gewond maar er ontstond wel flinke schade. Eén van de betrokkene ging voor medische controle naar het ziekenhuis’, aldus de politie.

De aanrijding vond vrijdagavond rond 20.15 uur plaats op de kruising van de Stationsstraat met de Spoorlaan. De agenten reden in een opvallende politieauto over de Spoorlaan in de richting van het politiebureau. De bestuurder van een blauwe Hyundia Getz reed over de Stationsstraat en verleende vermoedelijk geen voorrang toe hij de Spoorlaan wilde oversteken richting het centrum.

Ongedeerd

Er ontstond een aanrijding, waarbij de politieauto vervolgens doorschoot en een lantaarnpaal ramde. Een vrouwelijke inzittende (78) van de Hyundai ging voor medische controle naar het ziekenhuis. Zij had pijn op de borst opgelopen vanwege de druk op de autogordel. De bestuurder (77) en zijn dochter bleven, net als de beide agenten ongedeerd. Het betrokken gezin is afkomstig uit Tilburg.

Onderzoek

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Provincie:
Blik op 112: