zondag, 27. juli 2014 - 9:43 Update: 27-07-2014 17:34

Pomphouders grensstreek stellen Staat aansprakelijk voor omzetverlies

Omzet blijft dalen voor pomphouders langs grens, overheid formeel aansprakelijk gesteld
Foto: EHF
Rotterdam

BETA, de Belangenvereniging Tankstations, en BOVAG hebben een gezamenlijke aansprakelijkheidsbrief naar minister Dijsselbloem van Financiën gestuurd. Dit melden BETA en BOVAG zaterdag.

In deze brief wordt formeel gevraagd of de Staat alsnog op basis van vrijwilligheid aansprakelijkheid voor de geleden schade van de grenspomphouders wil erkennen. 

Bodemprocedure
Er is in de brief gevraagd om een schriftelijke reactie binnen 2 weken. Als het antwoord van de minister afwijzend is, kan er vervolgens een dagvaarding uitgaan en begint de verdere bodemprocedure. ‘Naar verwachting gaat alles half augustus zijn beslag krijgen. We hopen vanzelfsprekend dat ook Den Haag (eindelijk) doorkrijgt dat de grenspomphouders en de brancheverenigingen niet met zich laten sollen!’, aldus BETA.

Afgelopen week werd er hard gewerkt aan het opstarten van de verschillende procedures om de grenspomphouders te helpen in hun strijd de laatste accijnsverhoging te bestrijden en compensatie te verkrijgen voor de geleden schade.

Stichting gedupeerde pomphouders
Er wordt een stichting voor gedupeerde grenspomphouders opgericht. In de stichting kunnen alle grenspomphouders deelnemen: het maakt niet uit of ze lid van BETA of BOVAG zijn of nergens zijn aangesloten. Het is namelijk heel belangrijk om zoveel mogelijk deelnemende grenspomphouders  te verkrijgen omdat de stichting alleen dan voldoende representatief is en er genoeg geld in kas komt om de twee kort gedingen op te starten en de stichting op te richten.

Categorie:
Provincie: