woensdag, 2. juli 2014 - 8:40 Update: 03-07-2014 0:33

Porsche in beslag genomen in witwasonderzoek

Foto handboeien | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In een witwasonderzoek heeft de politie dinsdag een Porsche Panamera in beslag genomen.

In een witwasonderzoek heeft de politie dinsdag een Porsche Panamera in beslag genomen. De eigenaar is aangehouden.

Nadat de 30-jarige Rotterdammer in 2013 meerdere keren opviel door de dure auto waarin hij reed en de dure spullen die hij onverklaarbaar in zijn bezit had, startte de politie een onderzoek.

Onderzoek

In het langlopende onderzoek werd duidelijk dat hij niet alleen in de dure auto reed. Ook de sieraden en merkkleding die hij droeg vielen op. De financiele situatie waar hij zich in zou bevinden was bij lange na niet toereikend voor dergelijke producten.

Omdat het vermoeden bestond dat de auto, een Porsche Panamera, uit misdrijf was verkregen, werd naar aanleiding van de verkregen informatie door de financieel rechercheurs van district Zuid nader onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat de Porsche grotendeels contant was betaald. De afkomst van het geld waarmee de auto gefinancierd was onduidelijk.

Aanhouding

Op dinsdag 1 juli 2014 werd een actie georganiseerd om de verdachte aan te houden voor witwassen. In Capelle aan den IJssel zagen agenten de Rotterdammer rijden. Hij is aangehouden. De Porsche en een horloge van Rolex zijn inbeslaggenomen. Naar de herkomst van de Porsche en de Rolex en eventueel ander vermogen van de verdachte volgt nader onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: