zondag, 12. oktober 2014 - 22:09

Porsche in beslag genomen bij verkeerscontrole

Porsche in beslag genomen bij verkeerscontrole
Foto: Politie
Wolfheze

De politie heeft zaterdagavond 11 oktober in samenwerking met onder meer de belastingdienst, op de A12 een grootschalige verkeerscontrole gehouden. De controle was gericht op de financiële aanpak van criminaliteit. Een Porsche werd in beslag genomen.

De grootschalige controle startte zaterdagavond en duurde enkele uren. Op de A12 werden diverse voertuigen door de politie van de snelweg begeleid om op een bedrijfsterrein in Wofheze gecontroleerd te worden. De controle was voornamelijk gericht op het opsporen van ongebruikelijk bezit en daarmee het aanpakken van criminelen op financieel gebied.

Resultaten
In totaal werden 85 voertuigen van de snelweg geleid en gecontroleerd. Door de politie werd meer dan 1000 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor de technische staat van de gecontroleerde voertuigen, niet hands-free bellen en het hebben van een verlopen rijbewijs.

In verband met ongebruikelijk bezit en mogelijke witwaspraktijken werd een Porsche Cayenne turbo in beslag genomen. Na controle ontstond het vermoeden dat deze auto mogelijk met criminele activiteiten is bekostigd. Dit zal verder worden onderzocht. 

Tag(s):