vrijdag, 2. mei 2014 - 11:22 Update: 03-07-2014 0:37

Poulsen vertrekt na dit seizoen bij Ajax

Foto van Ajax logo Arena | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal) Christian Poulsen stopt bij Ajax. De Deen gaat niet in op een aanbieding van de Amsterdamse club om zijn contract te verlengen.

'Het was een erg moeilijke beslissing,' zei Poulsen op de officiële website van Ajax. 'Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook. We vinden het een fijne club met geweldige mensen. Die wil ik allemaal bedanken voor de mooie tijd. We hebben er een paar weken over gedaan omdat we er goed over wilden nadenken. Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan dan had ik bijgetekend.'

'Ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Mijn gevoel stuurt ons naar Denemarken, maar dat zou betekenen dat ik helemaal zou stoppen met voetballen. Daar ben ik nog niet over uit. Als er een club komt uit een andere competitie, dan gaan we daar zeker over nadenken,' aldus Poulsen.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax vindt het jammer dat de routinier vertrekt na dit seizoen. 'Christian is beide seizoenen die hij hier heeft gespeeld van grote toegevoegde waarde geweest," zei Overmars. "Dat drukt hij niet uit in doelpunten of assists maar op een andere manier. Bijvoorbeeld door zijn winnaarsmentaliteit. Hij is altijd topfit, leeft als een absolute topsporter en brengt ontzettend veel internationale ervaring mee.'

'Als Ajax hem nodig had dan stond hij er. Ik kan uit zijn eerste jaar diverse wedstrijden, zoals belangrijke duels tegen FC Twente en PSV, opnoemen die hij voor ons gewonnen heeft. Hetzelfde geldt voor afgelopen seizoen. Hij deed afgelopen seizoen in 42 wedstrijden mee, dat zegt veel over hoe belangrijk hij is. We boden hem daarom aan om nog een jaar bij Ajax te blijven spelen. Daar heeft hij over nagedacht. Gisteren heeft hij ons verteld dat hij niet op die aanbieding ingaat, helaas,' besloot Overmars.

Ajax haalde de 34-jarige Poulsen in de zomer van 2012 transfervrij. Zijn contract was toen afgelopen bij het Franse Thonon Gaillard. Daarvoor was de international van Denemarken actief bij Liverpool FC, Juventus FC, Sevilla FC, FC Schalke 04 en FC Kopenhagen.

Categorie:
Tag(s):