donderdag, 20. maart 2014 - 9:12 Update: 03-07-2014 0:40

Premier Rutte ontvangt staatshoofden en regeringsleiders voor NSS

Foto van Mark Rutte | Min. Alg. Zaken
Foto: Min. Alg. Zaken
Foto van Mark Rutte | Min. Alg. Zaken
Foto: Min. Alg. Zaken
Den Haag

Minister-president Rutte ontvangt op zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 maart 2014 en marge van de Nucleair Security Summit staatshoofden en regeringsleiders voor bilaterale gesprekken.

Tijdens deze ontmoetingen staan de onderlinge politieke, economische en culturele relaties centraal.

Op zondag 23 maart spreekt minister-president Rutte op het Catshuis achtereenvolgens met president Xi Jinping van China, president Jonathan van Nigeria, minister-president Garibashvili van Georgië, minister-president Harper van Canada, minister-president Lee Hsien Loong van Singapore, president Nazarbajev van Kazachstan, vice-president Boediono van Indonesië, president Sarkisian van Armenië en minister-president Abe van Japan.

Op maandagochtend 24 maart staat op het Catshuis een gesprek gepland met president Park Geun-hye van Zuid-Korea. Gevolgd door een ontmoeting met president Obama van de VS in Amsterdam. Later die dag is er een ontmoeting met minister-president Jatsenjoek van Oekraïne. 's Avonds spreekt de minister-president Koning Abdoellah II van Jordanië .

Op dinsdagochtend 25 maart spreekt de minister-president in het World Forum met secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties en met directeur-generaal Amano van de International Atomic Energy Agency. 's Avonds ontvangt hij op het Catshuis achtereenvolgens president Gül van Turkije, minister-president Dung van Vietman en minister-president Key van Nieuw-Zeeland.