zaterdag, 30. augustus 2014 - 21:07

Prinses Beatrix neemt recordopbrengst Zwaluwen JeugdActie in ontvangst

Prinses Beatrix neemt recordopbrengst Zwaluwen JeugdActie in ontvangst
Foto: Zwaluwen Jeugd Actie
Everdingen

De Zwaluwen Jeugd Actie heeft dit jaar een recordbedrag van 410.000 euro opgeleverd voor het goede doel.

Op Sportclub Everstein in Everdingen nam Prinses Beatrix, beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds, op feestelijke wijze de cheque in ontvangst. Het grootste deel van het ingezamelde geld is dit jaar bestemd voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een fatale spierziekte die vooral bij jongens voorkomt.

De Zwaluwen jeugd Actie is niet alleen al een halve eeuw de kick-off van de KNVB bekercompetitie voor de jeugd, maar ook veruit de grootste goede doelen sportactie van Nederland. Al meer dan 10 miljoen kinderen hebben voor de Zwaluwen Jeugd Actie gevoetbald. Van het ingezamelde geld gaat de helft naar Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Spierfonds voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen. De andere helft gaat in een speciaal fonds van de Zwaluwen Jeugd Actie. Uit dat fonds kunnen voetbalclubs geld ontvangen voor aanpassingen om de club toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking. 

Dr. Ellen Sterrenburg coördineert namens het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren de toekenning van het onderzoek naar Duchenne. Ze is erg blij met de hoge opbrengst van de actie: "De zoektocht naar het vinden van een behandeling is in een vergevorderd stadium. Met dit extra geld kunnen we dat onderzoek bespoedigen, zodat we kinderen met Duchenne straks mogelijk een betere toekomst kunnen geven."
 

Provincie: