dinsdag, 3. juni 2014 - 21:44 Update: 03-07-2014 0:35

Promes weer bepalend voor Jong Oranje tegen Luxemburg

Foto van Oranje supporters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

(Elfvoetbal) Quincy Promes heeft dinsdagavond wederom een aanzienlijk aandeel gehad in de 3-1 zege van Jong Oranje op Jong Luxemburg.

De aanvaller van FC Twente nam twee doelpunten voor zijn rekening. Luc Castaignos verzorgde het andere doelpunt van Oranje tijdens het EK-kwalificatieduel. In de eerste helft viel er weinig te beleven in het stadion van MVV Maastricht.

Luxemburg stelde zich defensief op en de Nederlanders hadden daar zichtbaar moeite mee. Verder dan een paar afstandsschoten kwam Jong Oranje dan ook niet. Nathan Aké was het dichtst bij een doelpunt. Hij trof tweemaal het aluminium.

In het tweede bedrijf vond Oranje wel het net. Glijdend zorgde FC Twente-spits Castaignos voor het openingsdoelpunt. Diezelfde Castaignos was even later de aangever bij de goal van Promes. Met een hard schot liet de vleugelaanvaller de keeper van Luxemburg kansloos.

Oranje incasseerde wel een tegendoelpunt. Gomes Borges is de eerste speler ooit die namens Jong Luxemburg een interlanddoelpunt heeft gemaakt tegen Jong Oranje. Promes stelde snel orde op zaken door vanaf rand zestien de eindstand op 3-1 te bepalen.

Categorie:
Tag(s):