dinsdag, 22. april 2014 - 9:29 Update: 03-07-2014 0:37

Prominenten roepen op zorgwetten uit te stellen

Foto van stofzuiger | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Een groep Nederlandse prominenten heeft dinsdag via een advertentie in de Volkskrant een oproep gedaan aan de Tweede Kamer om af te zien van de grote bezuinigingen in de zorg en om de grote zorgwetten uit te stellen.

De groep, die bestaat uit journalisten, presentatoren, schrijvers en cabaretiers, vindt het niet kunnen dat de verzorgingstehuizen worden gesloten, terwijl er ook in de thuiszorg wordt gesneden. Dit schrijven verschillende media dinsdag.

De verklaring is een initiatief van Abvakabo FNV. In de verklaring stellen de prominenten dat ouderen die thuis willen blijven dat moeten kunnen, 'maar wel met voldoende zorg'. In de veklaring staat te lezen: 'Door de bezuinigingen hebben onze ouderen niet opeens minder zorg nodig.' De plannen over veranderingen in de zorg leiden volgens de ondertekenaars tot tot grote onzekerheid bij ouderen, maar ook bij gemeenten, werkgevers en werknemers in de zorg. 800 verzorgingshuizen worden met sluiting bedreigd. Maar tegelijkertijd wordt er door het kabinet óók flink bezuinigd op de thuiszorg, huishoudelijke verzorging en de dagbesteding en begeleiding.

Onder andere Sonja Barend, Frits Barend, Britta Böhler, Jan Marijnissen, Jan Mulder, Maarten 't Hart, Freek de Jonge, Ebru Umar, Hanneke Groenteman en Geert Mak hebben de oproep ondertekend.

Provincie:
Tag(s):