zondag, 26. oktober 2014 - 17:57 Update: 26-10-2014 21:22

PvdA met aan het roer Diederik Samson stelt kiezer teleur

PvdA stelt kiezer teleur
Foto: Archief EHF
Amersfoort

Partijleider van PvdA Diederik Samson zegt dat hij de verwachtingen die tijdens de verkiezingen van 2012 heeft gewekt niet heeft kunnen waarmaken. Dit is volgens hem de reden dat een groot deel van de kiezers de partij de rug heeft toegekeerd.

Tijdens een partijbijeenkomst in Amersfoort zei Samson: ‘Het is voor mij de belangrijkste les van de afgelopen twee jaar. Onze overtuiging dat het beter wordt, botst met de harde realiteit dat het nog niet of slechts mondjesmaat beter gaat. De werkelijkheid van de Haagse koopkrachtplaatjes of beleidsbezweringen hebben weinig betekenis in het dagelijks leven. Aan de keukentafel zitten geen 'mediane standaard huishoudens', maar echte gezinnen die stuk voor stuk unieke levens leiden. Met eigen wensen. En eigen twijfels. Ons verhaal over de noodzaak van hervormingen schuurt met de zorgen van mensen over wat dat voor hen of hun dierbaren betekent.’

Samson zegt dat het is aan ons om die kloof te dichten. Want de twijfels, de zorgen en de angsten zijn terecht. En schreeuwen om een antwoord. Van onze bestuurders en onze volksvertegenwoordigers, van de Partij van de Arbeid.

Provincie: