woensdag, 11. juni 2014 - 17:19 Update: 03-07-2014 0:34

PvdD sluit zich Europees aan bij Nordic Green Left

Logo van PvdD | PvdD
Foto: PvdD
Brussel/Den Haag

De Europese fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft zich aangesloten bij Nordic Green Left. Dit heeft de nieuw gekozen PvdD-Europarlementariër Anja Hazekampmeldt woensdag gezegd.

Nordic Green Left vormt samen met European United Left een Europese fractie.

“De Partij voor de Dieren wil een nieuwe koers voor Europa, waarbij duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid voorop staan. Nordic Green Left biedt ons de kans om onafhankelijk te blijven, vast te houden aan onze idealen en tegelijkertijd samen te werken met partijen die milieu en dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan,” zegt Hazekamp.

De fractie biedt haar aangesloten leden alle ruimte voor een eigen visie ten opzichte van de EU.

Anja Hazekamp: “De belangen van onze planeet overstijgen de traditionele links/rechts tegenstelling. Met name om die reden hecht de Partij voor de Dieren groot belang aan het kunnen maken van eigen afwegingen in haar stemgedrag, zonder beknottende fractiediscipline.” Door het confederale karakter van GUE/NGL zijn aangesloten partijen volledig vrij in hun stemgedrag. “Daardoor hoef je nooit ergens in strijd met je idealen vóór of tegen te stemmen. Dat is bij andere Europese fracties veelal anders. Tegelijkertijd profiteer je wel van de voordelen die aansluiting bij een EU-fractie biedt, zoals meer spreektijd in debatten en meer invloed op besluiten die in Brussel worden genomen,” aldus Anja Hazekamp.

Naast de Nederlandse Partij voor de Dieren, sluit ook de Duitse Tierschutzpartei zich aan bij NGL. Samen zullen de partijen voor dieren, als eerste partijen ter wereld die niet de kortetermijnbelangen van de mens centraal stellen, de aanjaagfunctie vervullen voor alle overige leden van het Europees Parlement.

Categorie:
Tag(s):