zondag, 2. maart 2014 - 21:18 Update: 03-07-2014 0:41

PVV: Ellende in Oekraïne resultaat EU buitenlands beleid

fbf
Foto: fbf
Den Haag

De Europese Unie heeft de Oekraïne een associatie met de EU in het vooruitzicht gesteld.

Daaraan ontleende velen de verwachting dat Oekraïne te zijner tijd tot de EU zou kunnen toetreden. Hiermee heeft de EU volgens de PVV olie op het vuur gegooid van de ontwikkelingen in Oekraïne met alle gevolgen van dien, zo stelt de PVV op haar site.

Dit heeft als een brandversneller gewerkt op de interne politieke spanningen in Oekraïne: de toenadering tot de EU wordt door sommigen vurig gewenst en door anderen hartgrondig vervloekt. Toen de vlam in de pan sloeg in de Oekraïne en onverantwoord werd aangewakkerd door EU-bonzen (maar ook door lieden als Verhofstadt en Van Baalen), kwamen Russische belangen in het gedrang.

PVV-fractievoorzitter Wilders: "Het was zowel voorspelbaar als laakbaar dat Poetin op de hem vertrouwde wijze – intimidatie en geweld - voor zijn eigen belangen zou opkomen. Maar dat de EU dit willens en wetens heeft aangewakkerd, laat de gewetenloosheid zien van de EU-leiders die zo graag voor grootmacht op het wereldtoneel willen spelen. Natuurlijk moeten de Russen terug in de kazerne en met hun handen van het territorium van de Oekraïne incluis de Krim afblijven, maar EU heeft dit aangewakkerd en zo opnieuw haar failliet aangetoond."

Provincie:
Tag(s):