maandag, 24. november 2014 - 17:46 Update: 24-11-2014 18:02

PVV wil dat gewelddadige asielzoeker meteen Nederland wordt uitgezet

PVV wil dat gewelddadige asielzoeker meteen Nederland wordt uitgezet
Foto: Archief EHF
Den Haag

De PVV gaat dinsdag in de Tweede Kamer tijdens de begrotingsbehandeling Staatssecretaris Teeven vragen om asielzoekers, die zich gewelddadig of crimineel gedragen, direct het land uit te laten zetten. Aanleiding is voor de PVV een tweetal vechtpartijen bij twee asielzoekerscentra in hete Brabantse Budel en Overloon.

Verder vindt de PVV het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Teeven voor volgend jaar 40.000 nieuwe asielzoekers in het vooruitzicht stelt, in plaats van dat hij maatregelen treft om, zoals de PVV het noemt ‘asieltsunami’, te voorkomen.

Daarnaast zal PVV-Kamerlid Sietse Fritsma het kabinet dinsdag bij de begrotingsbehandeling van Veiligheid en Justitie oproepen om de asielinstroom zo snel mogelijk te stoppen en de grenzen ‘dicht te gooien’. 

‘Teeven wil alle asielzoekers blijven opnemen die zich hier melden, ook als het er honderdduizend zijn. Kennelijk heeft hij grote haast om ons land, onze cultuur, onze verzorgingsstaat en onze veiligheid weg te geven. Hij moet tot inkeer worden gebracht omdat Nederland de huidige asielinstroom al lang niet meer aankan, laat staan een extra instroom van 40.000 asielzoekers volgend jaar, aldus Fritsma

Provincie: