vrijdag, 21. november 2014 - 9:54 Update: 21-11-2014 10:14

Ramkraak bij exclusieve autodealer

Oirschot

Bij autobedrijf Carstore B.V. aan de Moorland in Oirschot heeft donderdagnacht een felle brand gewoed. Rond 4.15 uur werd de brand gemeld, bij aankomst van de brandweer woedde een felle uitslaande brand bij de entree van het pand.

De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. De politie sloot de weg langs het Wilhelminakanaal volledig af en startte een uitgebreid onderzoek. Bij aankomst trof de brandweer een brandende auto aan in de deuropening van het pand. De positie waarin deze auto zich bevond laat het aannemen dat het niet om zomaar een brand gaat. Men vermoed dat er mogelijk een ramkraak is gepleegd op de autodealer.

In de showroom staan o.a. auto's van merken zoals: Aston Martin, Bentley, Ferrari, Fisker, Porsche en Rolss-Royce. Door de brand kwam het gehele pand vol met rook te staan. Dit zorgde niet alleen voor de nodige roetschade aan het gebouw maar ook voor alle auto's in de showroom. De brandweer maakte een gat in een lichtkoepel om de rookgassen via het dak te kunnen afvoeren. Bij de brand raakte ook een tweede auto in de showroom beschadigd. Wat de exacte schade is wordt momenteel bekeken, een verzekeringsexpert van Stichting Salvage is ook ter plaatse.
 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):