donderdag, 3. april 2014 - 10:20 Update: 03-07-2014 0:39

Ramkraak kledingzaak in Oisterwijk

Foto van politieauto bij nacht | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Oisterwijk

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 04.30 uur een ramkraak gepleegd op een kledingzaak aan de Lind in Oisterwijk. Met een gestolen auto werd een toegangsdeur geramd.

Uit de winkel is een partij kleding onder meer van het merk Stone Island gestolen. Een van de vermoedelijk gebruikte vluchtauto's werd in Helvoirt aangetroffen. Deze auto was afgelopen nacht in Tilburg gestolen.

Melding
De politie kreeg rond donderdag 3 april 04.30 uur een inbraakalarm door van een kledingzaak aan de Lind. Ter plaatse bleek dat de zij ingang van het pand geramd was. De glazen deuren waren vernield. Het hekwerk achter deze deuren was verbogen en ontzet. Een bar die daar achter stond was verschoven, Hierdoor was kennelijk de waterleiding stuk gegaan, waardoor er water op de vloer stond. Er was een witte BMW achtergebleven met de achterzijde in de richting van de winkel. De achterkant van de auto had schade. Deze auto, eigendom van een bedrijf in Moergestel, blijkt gestolen te zijn. De buit bestaat volgens de eigenaar uit kleding onder meer van het merk Stone Island.

Een getuige zag twee auto's na de ramkraak met hoge snelheid wegrijden. Een politie eenheid in Brabant Oost heeft nog een auto achtervolgd die in Helvoirt zonder inzittenden werd aangetroffen. Deze auto, een BMW, bleek afgelopen nacht bij een woninginbraak in de Tilburgse wijk Reeshof gestolen te zijn en is vermoedelijk als vluchtauto door de daders gebruikt. De twee auto's zijn veilig gesteld en worden op sporen onderzocht.

Provincie:
Blik op 112: