dinsdag, 25. maart 2014 - 15:04 Update: 03-07-2014 0:39

Rappende Roermondse loverboy de cel in

Foto van rechter in toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roermond

De rechtbank Maastricht, heeft vandaag een 21-jarige man uit Roermond veroordeeld tot – in totaal – 3 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.
De rechtbank acht mensenhandel van 3 meisjes en ontucht met een 14-jarig meisje bewezen.

De verdachte hield zich bezig met loverboypraktijken. De verdachte, een lokaal bekende rapper, kwam via internet in contact met de meisjes en ging een relatie met ze aan. Het waren kwetsbare meisjes door een problematische thuissituatie en verdachte was veelal hun eerste liefde. Gaandeweg de relatie werden de meisjes gemanipuleerd om hun school of werkkring op te geven voor de verdachte. Een meisje werd in de prostitutie gebracht, om op die manier snel veel geld te verdienen voor – zo spiegelde hij haar voor – een gezamenlijke toekomst. 

Een ander meisje werd geronseld voor de prostitutie, maar ging uiteindelijk niet overstag. De verdachte vroeg alle meisjes op enig moment om geld en wilde steeds meer geld van hen. De meisjes gaven hem dat geld ook. Dat kwam doordat hij hen verantwoordelijk maakte voor het voortbestaan van hun relatie met hem. Hij speelde daarbij sterk in op hun schuldgevoelens.

De verdachte begon met zijn loverboypraktijken toen hij zelf nog minderjarig was en is daarmee doorgegaan nadat hij meerderjarig werd. Het betreft volgens de rechtbank ernstige feiten, waarvoor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is. De verdachte heeft over de beschuldigingen niets willen verklaren. De verdachte heeft ook geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen. Dat heeft de rechtbank in het nadeel van de verdachte laten meewegen. 

Provincie: