dinsdag, 4. november 2014 - 19:31 Update: 04-11-2014 19:37

Reaal gedagvaard door Vereniging Woekerpolis

Reaal gedagvaard door Vereniging Woekerpolis
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Staatsverzekeraar Reaal is door Vereniging Woekerpolis.nl gedagvaard. Dit meldt Woekerpolis.nl dinsdag.

‘Reaal verkocht de afgelopen decennia circa één miljoen woekerpolissen. Dit gebeurde onder verschillende merknamen zoals AXA, Winterthur en Zwitserleven. Klanten kregen misleidende offertes waarbij er bewust te hoge eindkapitalen werden voorgerekend. Deze polissen leveren tienduizenden euro’s minder op dan was voorgespiegeld. Hypotheken kunnen daardoor niet worden afgelost en pensioenen vallen lager uit’, stelt Woekerpolitis.nl . De vereniging eist compensatie voor haar leden.

‘Bij producten zoals het Verzekerd Hypotheekfonds van AXA werd offerteprogrammatuur gebruikt die was gebaseerd op gemanipuleerde fondsrendementen. De bedragen die behaald konden worden, werden hierdoor structureel te hoog voorgerekend aan klanten’, aldus Woekerpolis.nl. 

Voorzitter Ab Flipse van de vereniging licht toe: ‘Dit is fraude. Fondsrendementen werden mooier voorgesteld dan ze in werkelijkheid waren. Daarbij werd ook nog eens een verkeerde rekenmethode toegepast. De bedragen die in het vooruitzicht werden gesteld, waren bijna twee keer zo hoog dan wat in werkelijkheid mogelijk was.’

Derde dagvaarding

Reaal is de derde verzekeraar die door de vereniging is gedagvaard. Er lopen al procedures tegen Nationale-Nederlanden en Aegon. Andere grote verzekeraars kunnen binnenkort ook een dagvaarding tegemoet zien.

Categorie:
Provincie: