maandag, 3. november 2014 - 15:21 Update: 03-11-2014 16:57

Recherche Amsterdam neemt onderzoek liquidatiepoging Almere over

Onderzoek liquidatiepoging Almere door recherche Amsterdam overgenomen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een Amsterdams rechercheteam neemt het onderzoek naar de liquidatiepoging van afgelopen zaterdag op de Poortdreef in Almere over. Dit meldt de politie maandagmiddag.

‘De zaak lijkt verband te houden met eerdere (pogingen tot) liquidaties in de hoofdstad. De recherche gaat uit van een gerichte aanslag in het criminele milieu’, aldus de politie.

De melding kwam in eerste instantie bij de politie binnen als aanrijding, waarbij mogelijk geschoten was. Nader onderzoek wees uit dat de twee inzittenden van een Golf zaterdagochtend 1 november rond 05.30 uur vanuit een BMW waren beschoten. De bestuurder van de Golf – een 26-jarige man uit Weesp - raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De passagier – een eveneens 26-jarige Weespenaar - kwam met de schrik vrij.

Uitgebrande BMW

De inzittenden van de betrokken BMW vluchtten na het schietincident. Het voertuig werd rond 7.00 uur uitgebrand aangetroffen op de Aalscholver in Muiderberg. Een zoekactie met ondersteuning van de politiehelikopter in de omgeving leverde geen resultaat op.  

Provincie:
Blik op 112: