maandag, 13. oktober 2014 - 12:17 Update: 13-10-2014 17:52

Rechtszaak tegen 'borstendokter' begonnen

Den Haag

De strafzaak tegen de zogenoemde 'borstendokter' Rock G. van de Haagse Citykliniek is maandag bij de rechtbank in Den Haag begonnen.

De cosmetisch arts deed in zijn privékliniek voornamelijk borstvergrotingen, schaamlipcorrecties, en andere ingrepen. Hierbij zou hij minstens tien vrouwen hebben verminkt. Dit melden verschillende media maandag.

De arts opende in 2008 de Citykliniek voor plastische chirurgie. Hij gaf zichzelf uit voor plastisch chirurg terwijl hij eigenlijk gynaecoloog is. Een jaar na de opening kwamen er al tientallen verhalen naar buiten van operaties die niet goed waren gegaan. Zo hielden de patiënten aan de operatie onder meer ingetrokken tepels, huidplooien, littekens en verlammingen over, zo meldt de NOS. Ook klaagden vaak ze over pijn. In 2010 ontnam het tuchtcollege G. zijn artsentitel, waardoor hij zijn beroep niet meer kon uitoefenen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg die de tuchtzaak aanspande, zegt dat de arts 53 patiënten schade heeft toegebracht.

Volgens de advocate van Rock G., Carolien Noorduyn, zit de man er financieel totaal doorheen. Hij heeft geen pensioenvoorziening meer en de inboedel en zijn auto zijn geveild. Bovendien is er beslag gelegd op zijn huis. Carolien Noorduyn vindt dat door de strafzaak de tuchtzaak 'dunnetjes wordt overgedaan'. Noorduyn in de media: 'ik vraag me werkelijk af wat de toegevoegde waarde van deze strafzaak is. Het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had al strafrechtelijke trekken. Bovendien zijn tegen mijn cliënt al tientallen procedures gevoerd en lopen sommige zaken nog. Ook zijn er vonnissen uitgesproken en tal van schikkingen getroffen. Mijn cliënt zit financieel aan de grond.'

Provincie:
Tag(s):