donderdag, 27. februari 2014 - 17:53 Update: 03-07-2014 0:41

Reconstructie in zaak drievoudige moord Purmerland

Foto van politie onderzoek schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In het onderzoek naar de drievoudige moord in Purmerland, vindt er vanmiddag en vanavond aan de Kanaaldijk en het Burgtpad een reconstructie plaats. Op deze locaties zijn de slachtoffers om het leven gebracht.

De verklaringen van de verdachten in deze zaak worden in de reconstructie in beeld gebracht in de feitelijke setting. Op basis daarvan wordt een inschatting gemaakt hoe betrouwbaar de verklaringen van de verdachten kunnen zijn. Dit zou dan meer duidelijkheid kunnen bieden over hoe en wat zich heeft afgespeeld ten tijde van de moorden op de plaatsen delict. De reconstructie vindt plaats op last van de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Holland. Inhoudelijke mededelingen over de reconstructie worden niet gedaan.

Achtergrondinformatie

Op een parkeerplaats aan het Burgtpad in Purmerland werden op 20 december 2011 de 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs dood aangetroffen naast hun auto's. Ze bleken te zijn doodgeschoten. Ruim vier weken later, op 19 januari 2012, werd het levenloze lichaam van de 34-jarige Mohamed Benbouker in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer aangetroffen. Ook hij bleek door een vuurwapen om het leven gebracht.

Op dit moment zitten er in deze zaak nog vier mannen in voorlopige hechtenis. Een 47-jarige man uit Purmerend, een 42-jarige man uit Purmerend, een 25-jarige man uit Amsterdam en een 38-jarige man uit Suriname op verdenking van moord in vereniging. In totaal werden in het onderzoek elf verdachten aangehouden. De verdachten die nu niet meer vastzitten, kwamen in de loop van het onderzoek naar voren, maar worden niet verdacht van de drievoudige moord. Vanaf 28 april vindt de inhoudelijke behandeling van de zaak plaats.

Provincie: