zondag, 28. december 2014 - 13:56 Update: 29-12-2014 9:06

Reddingsdiensten Italiaanse veerboot hele nacht in de weer

Drie Nederlanders aan boord van brandende veerboot bij Griekenland
Foto: fbf

Ondanks dat duisternis en de dichte rook hun werk bemoeilijkten zijn de reddingsdiensten de hele nacht doorgegaan. De Italiaanse marine heeft laten weten dat er al 265 mensen van boord zijn gehaald.

Er bevinden zich nu nog iets meer dan 200 mensen op het schip, zo meldt Het Laatste Nieuws

Bij de brand op de Italiaanse veerboot Norman Atlantic is een persoon om het leven gekomen. Het zou gaan om een man die van het schip op een reddingsboot probeerde te springen. Ook is er een gewonde gevallen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. 

Op de veerboot zaten vier Nederlanders. Een man is gered. Of de andere Nederlanders aan boord (een man en een echtpaar) inmiddels van het schip af zijn, is nog niet bekend. Een van de mannen is een vrachtwagenchauffeur uit het Brabantse Deurne.

Op de Norman Atalntich met 466 opvarenden brak zondagochtend  vroeg brand uit . De ferry was onderweg van Griekenland naar Italië.

Er zijn veel helikopters bij de reddingsactie betrokken, maar zij hebben door de storm grote moeite om de boot te bereiken. Ook de duisternis, hoge golven en de windstoten van 90 km per uur maken het werk niet gemakkelijk.

De passagies van de  'Norman Atlantic' komen onder meer uit Duitsland, Italië, Albanië en België. Het schip voer van het vaste land naar het Italiaanse Ancona, toen er zondagoachtend rond 06.00 uur brand uitbrak in de autogarage. Het vuur breidde zich snel uit. De ferry zou inmiddels stuurloos zijn en richting Albanië afdrijven. Er zouden sleepboten onderweg zijn. Inmiddels zou de brand onder controle zijn.
 

Categorie: