donderdag, 31. juli 2014 - 10:24 Update: 31-07-2014 10:47

Rederij Vlieland onschuldig dood Duitse (72)

Foto van veerboot | Sxc
Foto: SXC
Vlieland

De rederij op Vlieland is niet schuldig voor de dood van een 72-jarige Duitse die in september 2013 van de kade met haar auto in het water reed en overleed. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Het OM stelt geen vervolging in tegen Rederij Doeksen voor het ongeval dat op 12 september 2013 plaatsvond, waarbij de 72-jarige vrouw uit Duitsland om het leven kwam. Uit onderzoek is gebleken dat de reder zijn zorgplicht niet heeft geschonden zodat van dood door schuld geen sprake is.

Onderzoek
De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het voorval op de veerbootkade in Vlieland. Daarbij zijn ook specialisten van de Verkeersongevallendienst ingezet. Om duidelijkheid te krijgen over de procedure tijdens de afvaart van de veerboot, is rederij Doeksen als verdachte verhoord en hebben getuigen die zich op het achterdek van de veerboot bevonden, verklaringen afgelegd.

Noodlottig ongeval
Uit het onderzoek is gebleken dat het ontstaan van dit ongeval overwegend is te wijten aan het rijgedrag van het slachtoffer. De Duitse automobiliste heeft geprobeerd toegang tot de veerboot te krijgen, terwijl de veerboot al was losgekoppeld van de kade. De vrouw reed met hoge snelheid op de inmiddels losgekoppelde bedienbare brug (tussen veerboot en kade) af en heeft daarbij het rode stoplicht genegeerd. Haar auto kwam vervolgens te water. Hulp mocht niet meer baten. De vrouw is door verdrinking om het leven gekomen.

Provincie:
Tag(s):