maandag, 14. juli 2014 - 16:21 Update: 14-07-2014 17:24

Reizen naar Libië afgeraden

Negatief reisadvies voor Libië afgegeven
Den Haag

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandagmiddag een negatief reisadvies afgegeven voor Libië. Dit meldt het ministerie maandag.

‘In het weekend van 12 en 13 juli braken gevechten uit rondom het vliegveld van Tripoli. Het vliegveld is tot nader orde gesloten’, aldus het ministerie.

Vanwege de onvoorspelbare veiligheidssituatie worden alle reizen, inclusief transitreizen, naar Libië ontraden.

Er vindt op dit moment in Libië een toename plaats van gewapende confrontaties tussen verschillende groepen. Deze gevechten spelen zich voornamelijk na zonsondergang af, met name in Benghazi waar op dit moment een soort stadsoorlog woedt. Het vliegveld van Benghazi is tot nader order gesloten.

Het wordt voor heel Libië afgeraden na zonsondergang op straat te zijn.

Terrorisme
In Libië geldt een hoge dreiging van terroristisch geweld. De situatie blijft instabiel en onvoorspelbaar. Aangeraden wordt om drukbezochte publieke plaatsen, samenscholingen, demonstraties en plaatsen waar veel buitenlanders komen te mijden.

Zware criminaliteit
Criminaliteit neemt in heel Libië sterk toe. Zowel Libiërs alsook buitenlanders zijn hiervan in toenemende mate slachtoffer. Het gaat daarbij zowel om gewapende overvallen, carjackings en kidnappingen. De Libische politie is niet in staat de veiligheid van personen te garanderen.

Onveilige gebieden
Vanwege de onvoorspelbare veiligheidssituatie en de mogelijkheid van gewelddadige incidenten, worden alle reizen (inclusief transitreizen) naar Libië ontraden.

In vrijwel alle delen van Libië (inclusief Tripoli) bestaat de kans op incidenten vanwege het wijdverspreide wapenbezit. Incidenten (politiek, religieus etc.) kunnen aanleiding zijn voor gewelddadigheden, met dodelijke afloop. Ook buitenlanders vormen doelwit van geweld.

Categorie:
Tag(s):