maandag, 3. maart 2014 - 8:08 Update: 03-07-2014 0:41

Reizen Oekraïne ontraden gezien de oplopende spanningen

Foto van vliegtuig aan gate | Sxc
Foto: SXC
Foto van vliegtuig aan gate | Sxc
Foto: SXC
Den Haag

Alle reizen naar de Krim en ten oosten van de lijn tussen de steden Sumy (in het noorden) en Mykolayiv (in het zuiden) worden ontraden.

De situatie in de Krim is zeer gespannen na de beslissing van de Russische overheid om tegen de wil van de Oekraïense overheid, militaire acties op Oekraïens grondgebied te ontplooien. De situatie is vanwege de aanwezigheid van gewapende militairen in het hele gebied onvoorspelbaar. De vliegvelden van Simferopol en van Sevastopol functioneren niet naar behoren. Trein- en busroutes functioneren wel maar er moet rekening worden gehouden met blokkades op de toegangswegen. Nederlanders die in de Krim verblijven wordt geadviseerd de Krim op eigen gelegenheid te verlaten.

Vanwege ernstige ongeregeldheden en demonstraties in de grote steden ten oosten van de lijn tussen Sumy en Mykolayiv worden alle reizen naar dit gebied ontraden.

Nederlanders wordt geadviseerd in de overige gebieden van Oekraïne extra waakzaamheid te betrachten, grote menigten en samenscholingen en locaties waar ongeregeldheden voorkomen te vermijden en de berichtgeving in de lokale media (bijvoorbeeld http://www.kyivpost.com/) dagelijks te volgen over plaatsen waar demonstraties kunnen plaatsvinden. Meer informatie is ook te vinden onder Reisadvies Oekraïne.

Provincie:
Tag(s):