donderdag, 23. oktober 2014 - 8:04 Update: 23-10-2014 14:45

Rijbanen A12 weer open na lange afsluiting om dodelijk ongeval

Verkeerschaos na dodelijk ongeluk op A12
Foto: Archief FBF
Woerden

Op donderdag 23 oktober ontstond op de rijksweg A12 in de richting van Den Haag een ongeval waarbij drie vrachtauto’s waren betrokken. Daarbij kwam een 51-jarige man uit Tilburg om het leven. Een 34-jarige man uit Lelystad is aangehouden.

Rond 02.00 uur vonden wegwerkzaamheden plaats en waren de rijstroken 1 en 2 met een rood kruis afgekruist en gold voor de rijstroken 3 en 4 een snelheidsbeperking. Ter beveiliging stond op rijstrook 1 een pijlwagen opgesteld. Daar weer achter stond een tweede pijlwagen.

Aan verwondingen overleden

De 34-jarige man uit Lelystad reed in zijn vrachtauto over de A-12 in de richting van Den Haag en botste met zijn vrachtauto op de eerste pijlwagen. De bestuurder van deze pijlwagen, een 56-jarige man uit Gameren, raakte hierdoor ernstig gewond. Hierna schoven de vrachtauto en de pijlwagen door en kwamen in botsing met een tweede pijlwagen, waar juist een aanhangwagen aan werd gekoppeld. De 51-jarige man uit Tilburg raakte bekneld tussen de aanhangwagen en de pijlwagen. Hij liep daarbij dusdanig ernstige verwondingen op dat hij ter plaatse overleed. De bestuurder van de tweede pijlwagen raakte niet gewond.

Twee gewonden naar ziekenhuis

Van de 34-jarige bestuurder van de vrachtauto, die de botsing veroorzaakte, werd een blaastest afgenomen. Hij bleek geen alcohol te hebben gedronken. Omdat hij ook gewond was, werd hij en de ernstig gewonde 56-jarige man met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Afsluiting leidt tot ernstige verkeershinder

Ten behoeve van het onderzoek door de VerkeersOngevallenAnalysedienst werden alle vier de rijstroken tijdelijk afgesloten. De afsluiting leidde tot grote vertraging en hinder voor het verkeer richting Den Haag. Na afronding van het onderzoek ter plaatse werden de drie vrachtauto’s afgesleept voor nader (rij)technisch onderzoek. Vanaf 08.30 uur konden de rijstroken gefaseerd worden vrijgegeven voor het verkeer richting Den Haag.

Provincie:
Blik op 112: