maandag, 15. december 2014 - 13:43 Update: 15-12-2014 16:01

'Rijksambtenaren al ruim 1400 dagen zonder CAO'

'Rijksambtenaren al ruim 1400 dagen zonder CAO'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Rijksambtenaren voeren sinds maandagochtend op diverse plaatsen actie voor een nieuwe cao. ‘De rijksambtenaren moeten het al ruim 1400 dagen zonder cao doen en door de opstelling van de werkgever lijkt hier voorlopig geen verandering in te komen’, meldt Abvakabo FNV maandag.

Leden van de vakbonden Abvakabo FNV, AC Rijksvakbonden, CNV Publieke Zaak en CMHF zijn op diverse plaatsen in Nederland opnieuw in actie gekomen. Het gaat om gevangenbewaarders, wegwerkers en belastingcontroleurs. 

Motiveren

Kaderleden en mensen van een lokaal actiecomité kwamen maandagochtend al vroeg in actie in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Wageningen. Zij spraken hun collega’s aan die naar het werk komen en informeerden hen over de huidige situatie. 

Ook probeerden zijn hun collega’s te motiveren om samen met de bonden actie te voeren voor een nieuwe cao. ‘Deze acties zijn de eerste stappen in een campagne die waarschijnlijk lang gaat duren. Eerder vonder er al vergelijkbare acties plaats in Balkbrug, Den Haag, Heerlen en Leeuwarden’, aldus Abvakabo FNV. 

Provincie: