zaterdag, 28. juni 2014 - 12:52 Update: 03-07-2014 0:33

Robben kan Nederland wereldkampioen maken

Foto van rugnummer Robben | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Arjen Robben verkeert de afgelopen maanden in bloedvorm en dat is ook Pierre van Hooijdonk niet ontgaan.

De oud-aanvaller denkt dat de buitenspeler het Nederlands elftal zelfs wereldkampioen kan maken.

"Ik geloof er inmiddels heilig in dat we geschiedenis kunnen schrijven nu onze topspeler in een idiote vorm is. Arjen Robben is zó'n enorme factor. Ook de manier waarop hij zich presenteert, past bij een speler die in topvorm is. Ik zag het interview dat hij na de wedstrijd tegen Chili had met Bert Maalderink. Ik krijg er een lekker gevoel bij als ik Robben zo hoor praten. Als persoon is hij helemaal in balans, hij laat zich niet gek maken. Robben is gefocust vanuit ontspannenheid en komt over als iemand die heel de wereld aankan."

Ook Robin van Persie scoort aan de lopende band. "Maar qua veldspel is Robben de absolute leider van het Nederlands elftal. Hij is voor mij de man van het toernooi. Ik heb nog geen spelers gezien die drie wedstrijden achter elkaar het niveau van Robben hebben aangetikt. Ook Messi niet. Bij Robben valt alles valt op zijn plaats tot nu toe."

"Dit WK kan de grote revanche van Robben worden. Hij won met Bayern de Champions League nadat hij twee jaar eerder in de finale een penalty had gemist. Dat is het mooie van sport. Je moet weten wat verliezen is om van winnen te kunnen genieten. In Brazilië kan hetzelfde gebeuren. De honger die hij uitstraalt is nog lang niet gestild. Vier jaar geleden was Robben de schlemiel met zijn hamstringblessure en de gemiste kans in de finale. Ik sluit niet uit dat hij nu topscorer, speler van het toernooi én wereldkampioen wordt", aldus Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad.

Categorie: