woensdag, 19. november 2014 - 15:52 Update: 19-11-2014 22:06

Rotterdam kiest voor 2 gouden wereldbollen op Stationsplein

Kunstwerk van 2 gouden wereldbollen voor CS Rotterdam
Foto: Olafur Eliasson
Rotterdam

Het Stationsplein voor Rotterdam Centraal krijgt een nieuw kunstwerk. De voor deze gelegenheid samengestelde Commissie De Bruin selecteerde het ontwerp Kissing Earth van de Deens/IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson. Dit hebben de gemeente Rotterdam en het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Rotterdam samen met de Commissie de Bruin woensdagmiddag bekendgemaakt.

Het schetsontwerp van Olafur Eliasson bestaat uit twee wereldbollen, die elkaar raken op de plek van Rotterdam. 

Dynamische ervaring

Eliasson is vereerd dat zijn voorstel is geselecteerd: “Ik verheug me erop om een werk te maken voor het Stationsplein. Ik zie het plein als een perfecte locatie om uit te zoeken wat het betekent om een ruimte te delen. In mijn werk Kissing Earth worden de bewegingen van het verkeer en de mensen op het plein geïntegreerd, zodat er een dynamische ervaring ontstaat van de openbare ruimte. Kissing Earth gaat dan ook over de vraag: Hoe leggen we een verband tussen onze lokale omgeving en globale kwesties?”

Olafur Eliasson werd wereldberoemd met zijn monumentale installatie The Weather Project in Het Londense museum Tate Modern in 2003. Hij  toont zijn imposante installaties over de hele wereld.

Provincie:
Tag(s):